sobota, 15 kwietnia 2017

Kiszonki i fermentacje - Aleksander Baron



Cytryny kiszone w wędzonej soli?

Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?

Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej  zalewie?

Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?

Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!



Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.


Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.

    Wydawnictwo:     Pascal,
    Oprawa:    twarda,
    Rok wydania:    2016,
    Liczba stron:    240,
    Wymiary [mm]:    200 x 260 mm,
       ISBN:    978-83-7642-839-0,

Książka do kupienia w księgarni MW e-mail: ksimw91@gmail.com
Cena katalogowa: 64,90

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz