środa, 20 lutego 2019
TYLKO KISZONKI - Fern Green
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Wydawnictwo Buchmann
Stron 160
Data wydania 2018
Oprawa broszura
Format 140 x 200 mm
ISBN: 978-83-280-8131-7
Cena rynkowa brutto 29,99 zł
Książka do kupienia w księgarni MW , zamówienia e-mail: ksimw91@gmail.com , tel 502-679-822, 739-451-739
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz