sobota, 15 kwietnia 2017
Kiszonki i fermentacje - Aleksander Baron
Cytryny kiszone w wędzonej soli?
Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?
Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie?
Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?
Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!
Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.
Wydawnictwo: Pascal,
Oprawa: twarda,
Rok wydania: 2016,
Liczba stron: 240,
Wymiary [mm]: 200 x 260 mm,
ISBN: 978-83-7642-839-0,
Książka do kupienia w księgarni MW e-mail: ksimw91@gmail.com
Cena katalogowa: 64,90
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz